برداشت خرما درهرمزگان

ذخیره تصویر


فصل برداشت خرما در تابستان که آغاز می شود این دغدغه برای نخل داران پیش می آید محصول خود را چگونه به فروش برسانند که کمتر دست دلالان بیفتد و با قیمت واقعی بدست مصرف کننده برسد، زیرا برند مناسبی برای فروش ندارند.


درحالی بخشی از خرمای استان به صورت فله ای به کشورهای همسایه صادر می شود که در خود این استان با بواسطه داشتن ظرفیت های فراوان در زمینه صنایع تبدیلی و با برندسازی می تواند به همین کشورها عرضه شود.

درحال حاضر 20 درصد از این محصول در نخلستان‌های استان صادر و 80 درصد مابقی مصرف داخلی دارد که تنها راه کسب سود و درآمد آن توسط نخلداران علاوه بر تولید خرمای مرغوب، برندسازی و صادر می شود.

البته رفع این مشکلات را می‌توان با استفاده از روش‌های نوین بازاریابی، تجارت الکترونیک و ابزارهای فضای مجازی در راستای فروش محصول خرمای استان گسترش داد ضمن آنکه هرمزگان با برداشت سالانه 150 هزار تن خرما از 37 هزار هکتار نخلستان رتبه چهارم تولید و سوم سطح زیرکشت خرما در کشور را دارد.

این را هم باید گفت که درحال حاضر در این استان، 55 نوع خرما تولید می ‌شود که 20 نوع آن تجاری( داخلی و خارجی) است و سه نوع دیگر مانند پیارم، خاصویی و مضافتی به کشورهای استرالیا، کانادا، روسیه و کشورهای آسیای میانه صادر می‌شود.

هرمزگان دارای تنوع خرمای زیاد است و برداشت این محصول گرمسیری با شروع فصل گرما از خرمای آل مهتری در ابتدای خردادماه آغاز و با خرمای پیارم در آبان به پایان می‌رسد که هم اکنون بخشی از آن به صورت تازه خوری و بخش زیادی هم برای مصرف در فصل زمستان نگهداری می شود.

برخی از محصولات به صورت تازه خوری شامل، آل مهتری، نغار، خاصویی، شکری، خنیزی، مرد زبان، مرداسنگ و زرد انجام می شود که بدلیل نبود دسته بندی مناسب و نگهداری، توان رقابت با سایر خرماها را ندارند.




مطالب مرتبط