منطقه حفاظت شده جنگلهای حرا در استان هرمزگان واقع هست. گونهٔ جنگلی حرا (مانگرو) از ویژگی های اکوسیستم سواحل جنوبی ایرانه که به طور پراکنده، از تنگه هرمز به سمت شرق و اقیانوس هند، در سواحل عمان، پدید آمده. این جنگل ها در سواحل خلیج فارس، در اطراف بندر لافت، شمال جزیرهٔ قشم، بندر خمیر و در کانون های متراکم دیده می شن.
جنگل حرا قشم با وسعتی معادل 82,360 هکتار در سال 1351 بهعنوان «منطقه حفاظت شده حرا» معرفی شد؛ سپس در سال 1354 با افزایش وسعت به 85,686 هکتار، عنوان پارک ملی را از آن خود کرد. تا اینکه این جنگل دیدنی قشم در سال 1356 به شبکه جهانی انسان و زیستکره یونسکو ملحق شد. این منطقه هماکنون توسط اداره کل محیط زیست استان هرمزگان محفاظت میشود.
جنگل های حرا یکی از دیدنی ها است که در لیست عجایب هفتگانه قشم قرار گرفته است. این جنگل که به طلای سبز قشم هم معروف است، زیستگاه درختانی است که در آب ریشه دارند.جنگل های حرا با 22 هزار کیلومتر وسعت، در سواحل خلیج فارس و دریای عمان قرار گرفته اند. این جنگل ها یکی از پدیده های کمیاب طبیعی در دنیا به شمار می آیند و تحت حفاظت قرار دارند. 2400 هکتار از این جنگل ها در سواحل شمالی و غربی 60 کیلومتری جزیره قشم واقع شده اند. درختان این جنگل ها در تمام طول سال سبز هستند و طولشان به 3 تا 6 متر می رسد. ویژگی جالب این درختان این است که در طی میلیون ها سال، سازگاری خوبی با آب شور پیدا کرده اند، به طوری که از آب شور تغذیه می کنند و با دفع نمک آن، آب را به طور طبیعی شیرین می کنند.
از عجیب ترین جاذبه های طبیعی دنیا همین جنگل حرا را میتوان نام برد که با مد آب به زیر دریا می رود و با جزر آب از دریا بیرون و این پدیده ی عجیب هر شش ساعت تکرار می شود.