در نشست کارگروه استانی مدیریت تامین پایدار انرژی در استان هرمزگان از تسریع مجوز ۱۲ ساختگاه نیروگاه های خورشیدی تا برنامه زمانبندی صنایع بزرگ برای رفع ناترازی انرژی پرداخته شد.
به گزارش هرمزگان گویا، نشست کارگروه استانی مدیریت تامین پایدار انرژی در استان هرمزگان با حضور معاون عمرانی استانداری هرمزگان، مدیر عامل شرکت توزیع برق ، مدیران شرکت های خدمات رسان گاز و برق و دیگر مسوولان استانی با موضوع مدیریت انرژی و رفع ناترازی برق و گاز برگزار شد.
محمد کریمی مدیر عامل شرکت توزیع برق استان هرمزگان از واحد های صنعتی خواست تا با اقدامات موثر نسبت به بهینه سازی سامانه سوخت و مصرف انرژی در این واحد ها اقدام کنند. بهینهسازی مصرف سوخت و استفاده از دستگاههای با بهرهوری بالا در صنایع استان هرمزگان میتواند به کاهش هزینهها و افزایش رقابتپذیری کمک کند. با وجود یارانههای سوخت و انرژی، مهم است که صنایع به مزایای بلندمدت بهینهسازی توجه کنند.
کریمی در ادامه به بیان برخی از جمله راهکارهایی که میتوان در این زمینه پیشنهاد داد اشاره کرد و افزود: آموزش و آگاهیبخشی از جمله حلقه های مفقوده در حوزه مصرف انرژی صنایع است ، برگزاری دورههای آموزشی برای مدیران و کارکنان صنایع در مورد مزایای بهینهسازی مصرف سوخت و استفاده از فناوریهای جدید در این عرصه می تواند بسیار موثر باشد ، همچنین ارائه مشوقهای مالی یا تسهیلات بانکی برای صنایع که اقدام به خرید دستگاههای با بهرهوری بالا میکنند و سرمایهگذاری در زیرساختهای لازم برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و فناوریهای نوین بسیار کارساز و موثر خواهد بود.
مدیر عامل شرکت توزیع برق استان هرمزگان از اداره کل منابع طبیعی استان خواست تا نسبت به صدور مجوز ۱۲ ساختگاه پیشنهادی نیروگاه های خورشیدی در استان تسریع کنند و افزود: منابع طبیعی زمین های فاقد محدودیت را برای احداث نیروگاههای خورشیدی پیشنهاد دهد ، دراین زمینه نیازمند همکاری صدا و سیما و رسانه ها با شرکت توزیع برق برای فرهنگ سازی در زمینه مدیریت مصرف برق نیز هستیم.
کریمی با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده برای عبور از تابستان ۱۴۰۴ اضافه کرد : در تابستان پیش رو ناترازی انرژی بیشتری خواهیم داشت و از اکنون باید به فکر آن باشیم و چاره اندیشی کنیم.
تاکید در خصوص نصب نیروگاه های خورشیدی معادل۲۰ درصد مصرف انرژی ادارات از دیگر توصیه های مدیر عامل شرکت توزیع برق استان هرمزگان بود ، کریمی همچنین گفت : کشاورزان با احداث نیروگاه های خورشیدی معادل ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود از مدیریت بار معاف می شوند.
کریمی در پایان با تاکید بر اینکه صنایع ۵ درصد از مصرف خود را باید از نیروگاه خورشیدی تامین نمایند به اقدامات انجام شده در زمینه کشف و ضبط دستگاههای رمز ارز و ماینر غیر مجاز اشاره کرد افزود: در حوزه رمز ارزها اقدامات خوبی صورت گرفته و برای تسهیل در کار نیاز به حکم سیار برای کشف و جمع آوری ماینرهای غیرمجاز داریم.
در این نشست مقرر شد طرح جامع مصرف انرژی صنایع استان تدوین گردد ، این طرح شامل برنامه زمانبندی صنایع بزرگ تا سال ۱۴۰۷ و صنایع کوچک تا سقف ۲۰۰۰ نیز تا سال ۱۴۰۷ است که باید در اسرع وقت به کارگروه ارائه گردد.
محمد مرودی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان نیز با تقدیر از اقدامات انجام شده و با بیان اینکه ما جزو چهارمین ذخایر گازی و چهارمین کشور پر مصرف دنیا در حوزه انرژی هستیم افزود: کشورمان سومین کشور بزرگ صادر کننده گاز در بین ۷ کشور دنیا است ما باید استاندارهای کشت محصولات را در مناطق سردسیر و گرمسیر بررسی کنیم و از کشت های بدون استاندارد جلوگیری کنیم .
این نشست با حضور مدیرعامل شرکت گاز، مدیرعامل شرکت برق منطقه ای، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق، شرکت مدیریت تولید، جهاد کشاورزی رئیس سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف، آموزش و پرورش، صدا و سیما و مسوولان استانی برگزار شد.