راه‌اندازی نخستین بازارچه دائمی مشاغل خانگی هرمزگان

ذخیره تصویر


بازارچه خوداشتغالی سرای آفتاب بندرعباس به‌ عنوان نخستین بازارچه دائمی و تخصصی مشاغل خانگی هرمزگان عصر شنبه با حضور رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جمعی از مسئولان استانی در محل مجموعه ورزشی شهدای کارگر شهر بندرعباس راه‌اندازی شد.


به گزارش هرمزگان گویا، آزیتا همتایان رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه راه‌اندازی این بازارچه‌ خانگی که از محل مسئولیت‌های اجتماعی شرکت نفت آفتاب و حمایت دیگر شرکت‌ها احداث شده است، گفت: در طول سه سال گذشته بیش از ۵۰۰ هزار مجوز در بخش صنایع دستی و مشاغل خانگی در سطح کشور صادر شد و در این راستا ۱۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار از بانک مرکزی دریافت کردیم که رقم بی‌سابقه‌ای بود.

وی اظهار کرد: باتوجه به سیاست دولت، بحث تسهیل‌گری و مانع‌زدایی‌های بسیاری را در حوزه مشاغل خانگی انجام دادیم که نخستین آن صدور مجوز بود که توانستیم امضاهای طلایی را حذف کنیم‌ و امروز بانوان به راحتی می‌توانند مجوز بگیرند و کسب و کار خود را راه‌اندازی کنند.

همتیان بیان کرد: مشاغل خانگی در واقع نخستین حسن آن، خانواده محوربودن است که از بین مولفه‌های اشتغالزایی ساده‌ترین مسیر در رسیدن به اقتصاد مقاومتی است که امیدواریم که این روند همچنان ادامه داشته باشد و در سال‌های آینده هم بتوانیم تکلیف‌مان را عملی کنیم.

رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت ابزار کرد: باعث خرسندی است که برای نخستین بار در استان هرمزگان یک بازارچه تخصصی تحت عنوان فروش و عرضه محصولات مشاغل خانگی ایجاد و راه‌اندازی شده است.

همتیان ادامه داد: جدای از کار خداپسندانه برای مردم استان هرمزگان و به‌ویژه فعالان مشاغل خانگی، یک کار هوشمندانه انجام شده‌ است؛ کسب و کارهای خانگی یا مشاغل خانگی در این سه سال گذشته با برنامه‌هایی که از سال ۱۴۰۰ تاکنون به‌عنوان سیاست‌گذاری حوزه اشتغال داشته‌ایم، نشان داد که می‌تواند به کاهش بیکاری و افزایش نرخ مشارکت اقتصادی کمک کند.

احمد مرادی هم گفت: اشتغال برای دولت و مجلس مهم است، از آنجایی که دولت می‌بایست یک میلیون شغل ایجاد کند همه باید با ایجاد اشتغال خرد و خانگی به تحقق این امر مهم کمک کنیم.

وی در ادامه افزود: البته این کار در نهاد مقدس کمیته امداد امام خمینی (ره) انجام شده است اما اقدام پالایشگاه سرای آفتاب در حمایت از مشاغل خانگی پسندیده و قابل احترام است.

نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی‌آباد و بندرخمیر در مجلس شورای اسلامی درخصوص بازار فروش محصولات خانگی نیز گفت: وظیفه همه ما به خصوص دولت، این است که بازار فروش محصولات خانگی فراهم کنیم.

مرادی یا اشاره به اهمیت امر مهم آموزش در توسعه مشاغل خرد خانگی تصریح کرد: ارایه آموزش‌های لازم می‌تواند به رونق کسب و کار و فراهم شدن بازار فروش کمک کند.

در ادامه، فاطمه جراره به اهمیت بسیار بالای مشاغل خرد خانگی اشاره کرد و گفت: بانوان بیشترین فعالیت در عرصه مشاغل خانگی دارند و باید فرصتی برای فعالیت بیشتر این قشر به خصوص بانوان بدسرپرست فراهم شود 

وی افزود: برای اولین بار بازارچه فروش محصولات خانگی بانوان به همت خیرین در استان هرمزگان رقم خورده و این امر مهم باید بیش از پیش مورد اهتمام قرار گیرد.

نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی‌آباد و بندرخمیر در مجلس شورای اسلامی سپس تأکید کرد: برای رفع بیکاری و جبران عقب‌ماندگی در حوزه اشتغال نیازمند حمایت از بازارچه محصولات خانگی هستیم 

شیخ یوسف جمالی امام‌ جمعه اهل سنت هم در این مراسم افزود: یکی از اقشاری که علیرغم هنرهایشان کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند، فعالان حوزه صنایع دستی است، لذا می‌طلبد این قشر زحمتکش حمایت شوند.

وی بیان داشت: در شرایط کنونی که مردم با مشکلات معیشتی مواجه هستند و افراد دوست دارند از توان بازوی خود ارتزاق کنند، باید مورد حمایت ویژه و خاص قرار گیرند.

امام جمعه اهل سنت بندرعباس تصریح کرد: شرکت پالایش نفت آفتاب و سایر صنایع فعال در استان هرمزگان می‌توانند اقلام مورد نیاز خود را از بازارچه خوداشتغالی بانوان هرمزگانی تهیه کنند.

عادل شهرزاد نیز با تشکر از شرکت‌های متولی برگزارکننده این بازارچه گفت: ارائه فیزیکی کالا امر خوبی است اما توسعه پلتفرم و سکوهای فروش هم امری ضروری است و باید حلقه‌ای به عنوان تأمین‌کنندگان به چهار حلقه اعم از صدور مجوز، پرداخت تسهیلات، آموزش و عرضه کالا اضافه شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان نیز تصریح کرد: این بازارچه در راستای توسعه مشاغل خانگی و حمایت از زنان سرپرست خانوار راه‌اندازی شده است که انتظار می‌رود شهروندان و در کنار آن صنایع، ادارات و شرکت‌های بزرگ استقبال لازم در خصوص بخشی از خرید محصولات این بازارچه را داشته باشند.

مجتبی معین وزیری یادآور شد: در این بازارچه، صنایع دستی، پوشاک، محصولات غذایی، انواع ترشیجات و غیره به فروش می‌رسد.

وی بیان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون بیش از ۱۹ هزار و ۳۰۰ مجوز مشاغل خانگی در استان هرمزگان صادر شده است و حدود سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به فعالان مشاغل خانگی ارائه شده است و امیدواریم این حمایت‌ها ادامه پیدا کند.




مطالب مرتبط