مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۶۰ هزار تن فرآوردههای شیلات را به ۱۹ کشور دنیا صادر کردیم.
به گزارش خبرنگار هرمزگان گویا، دکتر مصطفی فخرآبادی گفت: با بررسی برنامه هفتم توسعه در مییابیم که سازمان دامپزشکی از بحث بخش محور به سمت موضوع محور سوق پیدا کرده است، همچنین در حوزه امنیت غذایی در برنامه هفتم توسعه، ۲۶ دستگاه در این حوزه مطرح میشود.
وی ادامه داد: بر اساس تعریفی که برای امنیت غذایی بیان شده است از چهار رکن؛ فراهمی غذا، دسترسی به غذا، مصرف و سلامت غذا و ثبات و پایداری عنوان شده که خود میتواند بیانگر جایگاه والای دامپزشکی باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان سپس به نقش دامپزشکی در توسعه صادرات به عنوان یک مرجع بین المللی اشاره کرد و گفت: درست است که دستگاههای تولیدکننده نقش مهمی را در این عرصه بر عهده دارند اما تمام کشورها در حوزه امنیت و سلامت غذایی تقاضا دارند که توسط دامپزشکی مهر تایید به محصولاتی را که منشا دامی دارند زده شود.
دکتر فخرآبادی ادامه داد: کشورها همچنین بر این موضوع تأکید دارند که دامپزشکی از ابتدای زنجیره تولید باید حضور داشته باشد، به خصوص در کشورهایی که الزاماتی دارند که دامپزشکی بر اساس آنها باید محصولاتی را پرورش دهد و سپس برای آن صادر کند.
وی افزود: تمام پروسه تولید را در قالب یک زنجیره تولید میبینیم، از زمان تکثیر، پرورش، فراوری و صادرات در حوزه دامپزشکی است و مراجع بین المللی خواهان تائید محصولات از سوی دامپزشکی می باشد، لذا در همین قالب در سال ۱۴۰۲، بیش از ۶۰ هزار تن فرآوردههای شیلات را به ۱۹ کشور دنیا صادر کردیم.